DİYANET HABER

Yaz Kur'an Kursları Öğretici Kılavuzu yayınlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Öğretici Kılavuzu yayınlandı.

Abone Ol

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Öğretici Kılavuzu yayınlandı.

Yaz Kur’an Kursları Öğretim Programı’nın uygulanma sürecinde öğreticilere rehberlik etmek üzere hazırlanan “Yaz Kur’an Kursları Öğretici Kılavuzu” alandaki ihtiyaçlar, değişen şartlar ve gelişmeler dikkate alınarak güncellendi. Güncellenen bu kılavuzda, program kapsamında eğitimin niteliğini artırmada dikkat edilecek hususlar, öğreticide bulunması gereken özellikler, sınıf yönetimi, iletişim, eğitimde yöntem ve teknikler, ölçme değerlendirme gibi başlıklara yer verildi.

Ayrıca kılavuzda, Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilerin yaş gruplarının farklı olmasından dolayı öğreticilerin öğretim programını uygularken farklı muhatap kitleye göre nasıl bir yöntem izleyecekleri ve nelere dikkat edeceklerine dair önerilerde yer alıyor.

Kılavuz ile öğretim programının etkili bir biçimde uygulanmasını sağlamak, programının uygulanmasında öğreticilere yol göstermek, öğreticilerin motivasyonları ile yeni bir şeyler öğrenme istek ve heyecanlarını artırması amaçlanıyor.

Yaz Kur'an Kursları Öğretici Kılavuzunu İndirmek İçin Tıklayınız>>>