Mersin Müftülüğü

Anamur’da çocuklar "Kadim Oyunlar Şenliği"nde buluştu

Mersin Anamur İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Kadim Oyunlar Çocuk Şenliği" düzenledi.

Abone Ol

Anamur Recep Tayyip Erdoğan Doğa Parkında düzenlenen etkinlikte Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı “100. Yılda 100 Çocukla Kadim Oyunlar Şenliği” programı kapsamında gerçekleştirilen “Kadim Oyunlar Çocuk Şenliği” etkinliği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an kursu öğreticilerin  koordinesinde hazırlanan etkinlikte çocuklar, mendil kapmaca, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma, futbol, ip atlama ve halat çekme gibi oyunları oynayarak yarıştı. 

Yaklaşık 200 öğrencinin yer aldığı programa katılan İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, çocuklarla sohbet etti ve onlara nasihatlerde bulundu.

Düzenlenen etkinliğe katılan öğrencilerin hem kadim oyunları öğrendiğini hem de büyükleriyle birlikte neşeli dakikalar geçirdiğini ifaden Müftü Fidan, "Kadim oyunlardan faydalanarak, çocuğun eğlenmesi ve merakını gidermesi, çocukların gelişimi ve eğitimi ile özellikle yeni nesle kültürel ve değerler aktarımına destek olunması amaçlanmaktadır."  dedi.

Müftü Fidan, "Birçok gencimiz sahih dini bilgiyi, milli ve manevi değerleri yaz Kur’an kurslarımızda öğreniyor.  Cami, Kur’an kursu ve uygun mekânlarda açılan kurslarımız sayesinde öğrencilerimiz tatil döneminde bir taraftan yeni arkadaşlıklar elde ederken, diğer taraftan Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler alanında önemli ve hayati bilgilere sahip olmaktadırlar. Bu kapsamda kurslarımıza katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine ve Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

Etkinliğe, Yunus Emre 4-6 Yaş Kuran Kursu Öğreticisi Ebide Doğan, Akdeniz Camii Müberra Mert Kuran Kursu Öğreticisi Meryem Sağır, Yunus Emre Camii İmam Hatibi Kazım Doğan, Emirşah Merkez Camii İmam Hatibi Abdullah Uysal, Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulu Yaz Kur'an Kursu Öğreticileri Hilal Öztürk, İbrahim Sağır, müftülük personelleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler, hareketli geçen etkinlik sonunda lahmacun, ayran, karpuz, kavun ve dondurma ikramı yapıldı.