Yenişehir Hz. Mikdat (Muğdat) Camii altında hizmete giren TDV Kitap Kahve merkezi için İl Müftülüğü organizesinde açılışı programı düzenlendi.

Açılış programında İl Müftüsü Aydın Yığman ve Vali Ali Hamza Pehlivan’ın konuşmalarının ardından Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı dua ile TDV Kitap Kahve hizmete açıldı.

Mersin Kitap Kahve Açılış 44

Programda açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yığman, "Açılışımızın hayırlara vesile olmasını Cenabıhak'tan niyaz ediyorum. Burada Türkiye Diyanet Vakfımızın kitaplarını satışa sunacağız. Bu açılışını gerçekleştireceğimiz TDV Kitap Kahve Türkiye'de 52 merkezde bulunmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımız ve sayın valimizin destekleriyle hem TDV Kitap Kahvemizin yapımını bitirdik hem de külliye inşaatımız devam etmektedir. Katılımlarınızdan ve katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah-u Teâlâ hayırlara vesile eylesin." dedi.

Mersin Kitap Kahve Açılış 11

Vali Pehlivan ise açılış münasebetiyle yaptığı konuşmada; ”Müftülüğümüz bünyesinde hayırseverlerimizin katkısıyla böyle bir yapı tesis edildi. TDV Kitap Kahve yedisinden yetmişine kadar her yaş grubu vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Malum ilk emri "oku" olan bir dinin mensuplarıyız. Bizim medeniyet ve inanç değerlerimiz iyiliğin yaygınlaştırılmasını öngörmektedir. Bunu da ancak okuyarak kendimizi, nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirerek, sadece okumayla da kalmayıp, çalışarak, çalıştırarak, üretip ürettirerek ülkemizi daha güçlü yarınlara taşımak hepimizin vazifesi ve sorumluluğudur.

Mersin Kitap Kahve Açılış 22

Bu kapıdan girecek gençlerimiz, her yaştan vatandaşımız günde bir sayfa dahi okusa dağarcığına iyilikler namına güzel hasletler namına ve medeniyet inşasına katkı sağlayacak fikirler geliştirecek. İnsanımız değerler manzumesini idrak etme adına bir satır dahi okusa bu, toplamda kümülatif olarak büyük bir değer atfedecektir." ifadelerine yer verdi.

Mersin Kitap Kahve Açılış 55

TDV Kitap Kahve açılış programına Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, TDV Mersin Şubesi Kadın Kolları Başkanı Şule Çomu ve üyeleri, Filistin Platformu Başkanı Dr. Mustafa Erim, Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Servet Özkaya, iş insanları, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Kitap Kahve Açılış 66