Aşure günü dolayısıyla Nürnberg bölgesi DİTİB Merkez ve Fürth Mevlana, Hof Osmanlı, Karlstadt Fatih, Lichtenfels Mevlana, Bamberg Selimiye, Neustadt b.Coburg Fatih ile Mainz bölgesi Höhr-Grenzhausen, Esen bölgesi Witten Sultan Ahmet cami derneklerinde Cuma namazı sonrasında cemaate aşure ikramında bulunuldu.

Ditib Asure 1

Muharrem ayının 10'uncu gününün aşure günü olduğunu belirten DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Muharrem ayının İslam alemi ve insanlık için çok önemli bir birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade etti.

Ditib Asure Kuzey

Aşurenin birlik ve beraberliğin, bolluk ve bereketin sembolü olduğunu belirten Kuzey, “Bugün birçok camimizde Cuma namazı sonrasında aşure ikramında bulunduk. Aşure sadece bir yiyecekten çok öte aynı zamanda çok derin manalar barındıran bir semboldür. Aşurede bulunan birbirinden farklı gıdalar bir araya gelerek bambaşka bir lezzet oluşturması gibi, birbirinden farklı inanç ve kültürlere sahip toplumlar da bir araya gelerek birlikte yaşama kültürünün güzel örneklerini oluşturur. Bu mübarek ayın tüm insanlığa bereket, huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

Ditib Asure 3

Aşure hizmetleriyle aynı zamanda toplumun paylaşım kültürünü de yansıttıklarını vurgulayan Kuzey, İslam kültürünün vazgeçilmezi olan aşure faaliyetinin evlere bolluk ve bereket getirdiğini, DİTİB olarak bu katkının devam ettirilmesine katkı sağlandığını kaydetti.

Ditib Asure 4
Ditib Asure 5Ditib Asure 2

Cami avlusunda ikram edilen aşureye Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.