DİTİB camilerinde Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Kurslarına devam eden öğrencilerin devamlılık durumları, derslere aktif katılımları, başarı durumları ve duyurular gibi birçok özelliği sunan e-DİTİB Veli Bilgilendirme Sistemi ile yeni bir dönem başladı.

Ditib Veli Sistemi 1

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, velilerin çocuklarının durumlarını kolayca takip edebilmeleri ve öğrenme sürecine etkin olarak katılmalarını hedefleyen e-DİTİB Veli Bilgilendirme Sistemi hakkında bilgi verdi.

Kuzey, camilerde Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Kurslarına devam eden öğrencilerin not bilgileri, devamlılık durumları, derslere aktif katılımları gibi birçok özelliği veliye anında bildiren bir sistemi hayata geçirdiklerini söyledi.

Cami derslerinde hedeflerinin, çocuklara Allah bilincini ve sevgisini kazandırmak, onların ailesine ve topluma saygılı ve güzel ahlaklı birer evlat ve birey olarak yetişmesine destek olmak olduğuna dikkat çeken Kuzey, velilerin çocuklarının başarısına katkıda bulunmak amacıyla dijital ortamda takip edebilecekleri e-DİTİB Veli Bilgilendirme Sistemi ile onların devam ettikleri kurslarda olumlu yönde ilerlemelerini gözlemleyebileceklerini ifade etti.

e-DİTİB Veli Bilgilendirme Sistemi’nin sadece velilere mahsus olduğunu hatırlatan Kuzey, “Kuruluşumuzdan bu yana her sene yeni düzenlemelerle geliştirdiğimiz cami din eğitiminde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibariyle en büyük ve köklü değişikliği e-DİTİB sistemi ile yapacağız. Camilerimizde sunduğumuz Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Kurslarına velilerimizin gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum. Çocuklarınızın hem dünya hem de ahiret saadetine katkı sağlayacağı eğitimi için attığınız adımdan dolayı şimdiden velilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Ditib Veli Sistemi 4

e-DİTİB Veli Bilgilendirme Sistemi’ni devamlı olarak geliştirip güncelleyeceklerini de ifade eden Kuzey, son olarak, öğrenci velilerinin Android veya İOS mobil üzerinden yükleyeceği basit bir uygulama ile erişim sağlayabileceklerini kaydetti.

e-DİTİB Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamalarını indirmek için:

İOS: https://apps.apple.com/de/app/ditib-veli/id6478955435

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ditib.editibveliapp