TEŞKİLAT HABERLERİ

Kayseri'de 3. Dönem misafir kursiyerler mezun oldu

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi 20. dönem Yüksek İhtisas ve 3. Dönem misafir kursiyerleri mezun etti.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde 20. Dönem Yüksek İhtisas Kursuna katılan kursiyerler, eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Temizkan, "Bu gün kendileri için mezuniyet programını düzenlediğimiz 20. dönem Diyanet Akademisi Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi mezunlarının her birini başarılarından dolayı gönülden tebrik ediyor ve kendilerine hayat boyu başarılar diliyorum. Bu kardeşlerimiz uzun soluklu, yoğun ve meşakkatli bir eğitim sürecinden geçerek bu günlere geldiler. Rabbim gayretlerini kabul etsin ve rızasına muvafık kılsın. Kardeşlerimiz gayretleriyle her türlü takdir ve teşekkürü hak etmelerinin yanı sıra bu günlere gelmelerinde ve yetişmelerinde emeği geçen herkese, özellikle ana-babalarına, hocalarına ve evli olanların fedakar eşlerine, çocuklarına şükranlarımı arz ediyorum, Cenabıhak hepsinden razı olsun." ifadelerini kaydetti.

Eğitim görevliler adına Dr. Salih Eryiğit, Yüksek İhtisas'tan mezun olan kursiyerler adına Haşim Veysel Sırakaya ve mezun olan misafir kursiyerler adına ise Norbol Abobakırov birer konuşma yaptı.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Turgut Tunç, "30 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan bir ağabeyiniz olarak birkaç kelam etmek isterim. Değerli öğrenciliğimiz mezun oluyorsunuz, her imkan yeni bir imtihan demektir. Gidiyorsunuz, artık okuduğunuz satırları sadırlara dökme vaktidir, okuduğunuz ayetlerin hadislerin, aldığınız ilmin toplum ve insanlık için ilaca, reçeteye dökme vaktidir. Yapmanız gereken ilk şey sorgulayıcı, gözlemleyici ve farklı bakış açılarına sahip olmaktır. Değerli kursiyerler, İbn-i Abbas’ı yaşlı sahabilerle aynı istişare meclisinde buluşturan farklı bakış açısına sahip olmasıydı. Değerli kursiyerlerimiz gidiyorsunuz, ama giderken unutmamanız gereken bir şey daha var; sorgulayıcı bir bakış açısına sahip olmanın yanı sıra özgün düşünceye sahip olmak da çok önemlidir. İslam tarihini ilim tarihi ile birlikte düşündüğümde üç sayfaya ayırıyorum; birincisi üretim dönemi, ikincisi tüketim dönemi, üçüncüsü de ilmin zayi ediliş dönemi. Eğer medeniyet kurabilirseniz yeryüzüne hakim olabilirsiniz. Bizler ilk büyük medeniyetimizi Seyhun ile Ceyhun nehirleri arasında müthiş bir medeniyet ürettik, ikinci büyük medeniyetimiz Afrika medeniyeti denilen büyük bir medeniyet, Endülüs İslam medeniyeti ürettik, Medine merkezli şam Irak medeniyeti ürettik. Bu üç büyük medeniyet bu gün elimizde yok. Elimizde bu gün Anadolu İslam medeniyeti kaldı. Sizleri Anadolu İslam medeniyetine taş koymaya, omuz vermeye davet ediyorum. Anadolu İslam medeniyetinin bir parçası olarak onu anlatmam gerektiği bilinci ile gitmenizi temenni ederim. Değerli kardeşlerim, lütfen hocalarınızı unutmayınız, sizi burada eğiten hocalarınıza çokça dua ediniz. Zira onlar neseben olmasa da ilmen sizlerin manevi babalarıdır." dedi.

Mezuniyet Programı Develi İslami İlimler Fakültesi Dini Musiki Öğr. Gör. Ercihan Ülger'in eşliğinde ve yönetiminde 20. dönem Dini Yüksek İhtisas mezunu kursiyerler Dini Musiki dinletisi gerçekleştirdi.

Mezuniyet programı, mezun olan kursiyerlerden dereceye girenlere plaket verilmesi, mezunlara belge takdimi ve Ramazanda hatimle teravih namazını kıldıran kursiyerlere teşekkür belgesi verilmesi ile emekli Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın yaptığı duayla sona erdi.