Giresun Müftülüğü

Müftü Kılıçbay: Savaşlar en çok çocukları etkiledi

Müftü Selçuk Kılıçbay, savaş mağduru ailelere barınmadan gıdaya, eğitimden giyeceğe kadar hayata dokunan her alanda yardım ulaştırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Abone Ol

Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesi, mazlum coğrafyalardaki savaş mağduru yetimlere yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda başlatılan yardım kampanyasına destek verenler arasında 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencileri de yer aldı.

15 Temmuz Çıtlakkale 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an Kursu Yöneticisi Nazife Yılmaz’ın rehberliğinde, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları bağışlayarak kampanyaya destek oldular.

- "Savaşın yetim bıraktığı çocuklara iyilik eli uzatıyoruz"

 Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, minik öğrencileri kabul ederek yaptıkları yardımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Küçük yaşta hayırseverlik duygusunu pekiştiren bu yardımın, ihtiyaç sahibi yetimlerin yaralarını sarmada önemli bir adım olacağını ifade eden İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, “Mazlum coğrafyalardaki yetim yavrularımıza iyilik eli uzatarak, onları bir nebze de olsa mutlu etmeye çalışıyoruz. Yetim çocukların, su birikintilerini ve çadırları oyun alanı, dağıtılan yardımların koli ve jelatinlerini ise oyuncak edinmeleri vicdan sahibi herkesi derinden yaralıyor. Kadirşinas Giresunlu kardeşlerimizin yaptığı her bağış, bir yetimin yüzünde tebessüm oluyor. Bu vesileyle iyilik hareketimize destek olan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

- "Yetimlere bayram sevinci yaşatmak istiyoruz"

Yetimlerin insanlığa birer emanet olduğunu belirten İl Müftüsü Kılıçbay, "Şu anda Suriye’de sadece İdlib’de 260 bin yetim, Suriye’nin kuzeyinde ise 500 binin üzerinde yetim var. Necip milletimiz nerede bir mağdur varsa dinine, diline ve ırkına bakmadan iyilik elini uzatıyor. Giresun İl Müftülüğünün desteğiyle Suriye’nin Azez şehrinin Dabık bölgesinde 50 yetimin eğitim gördüğü 4-6 yaş grubu Kur’an kursumuz faaliyetlerine devam ediyor. Kursumuzun ve 50 yetimin tüm ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Aynı zamanda Giresun’da tespit ettiğimiz 120 ihtiyaç sahibi aileye ayni ve nakdi yardımlarımız devam etmektedir. Giresun’da bulunan yetim öğrencilerimize de burs desteği vermekteyiz." diye konuştu.