İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde açılan Aile ve Dinî Rehberlik Büro/Merkezlerinin çalışma usul ve esasları ile buralarda çalışan personelin görev ve yetkilerini düzenleyen yeni yönerge 633 sayılı Kanun ile Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliğine dayanılarak hazırlandı.
Kur’an ve sünnet ışığında topluma aile hakkında sahih dini bilgiler sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne yardımcı olmak üzere 2003 yılından itibaren açılmaya başlayan Aile ve Dinî Rehberlik Bürolarının sayısı, 81 il ve 304 ilçe müftülüğünde olmak üzere 385’e ulaştı.
Bürolar, vatandaşlarımızın yüz yüze, e-posta ve telefonla yönelttiği sorulara cevap vererek gerçekleştirdiği dinî rehberlik ve manevi destek hizmetinin yanı sıra, farklı sosyal-kültürel dinî faaliyetlerle birlikte ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik projeler yürütüyor.
Yeni dönemde hazırlanan yönerge ile çoklu hizmet veren mekânlar olarak şartları iyileştirilen büroların Aile ve Dinî Rehberlik Merkezlerine dönüştürülmesi için yasal dayanaklar oluşturuldu.
Böylece görüşme odası, eğitim salonu, çocuk oyun alanı, kütüphane/okuma salonu ve mescit gibi nitelikleri tek mekânda barındıran bürolar, Aile ve Dinî Rehberlik Merkezi adını alarak hizmet vermeye başlayacak.
23/07/2015 tarihli ve 14480 sayılı Başkanlık onayı ile yürürlüğe giren Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Büroları Çalışma Yönergesi de yeni Yönerge ile yürürlükten kaldırıldı.
Yönerge metnine ulaşmak için TIKLAYINIZ>>>