Edirne İl Müftülüğü organizasyonunda, Diyanet Akademi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan'ın sunumuyla "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı" gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Edirne İl Müftüsü Ercan Aksu'nun açılış konuşmasıyla devam etti.

İl Müftüsü Aksu, "Bu hafta vesilesiyle bizler sevgili peygamberimize olan duygularımızı dile getiriyoruz. Peygamberimizin örnek hayatını ve güzel ahlakını insanlara anlatıyoruz. Tertip ettiğimiz bu konferansa iştiraklerinden dolayı Diyanet Akademi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan’a davetimize icabet eden Valimize ve sizlere çok teşekkür ediyorum." dedi

Edirne Seminer 22

Edirne İl Valisi Yunus Sezer, "Böyle anlamlı bir hafta münasebetiyle sizlerle beraber olmaktan dolayı duymuş olduğum memnuniyeti dile getiriyorum. Camiler ve Din görevlileri haftanız hayırlı olsun hayırlı çalışmalara vesile olsun." diye konuştu.

Sonrasında Diyanet Akademi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Hz. Peygamber'in örnek ahlakının hayatımızı şekillendirmesi gerektiği ana fikriyle konferansını sundu.

Kaan, "Bu yıl Peygamberimiz ve şahsiyet inşası konulu bir tema tespit edildi. Böyle bir temanın tespit edilmesinin sebeplerinden biride bir şahsiyet krizinin olmasıdır. Eğer din görevlilerimiz şahsiyetli olursa dinimiz maneviyatımız emin ellerde olur. İdarecilerimiz şahsiyetli olursa devlet kurumlarımız emin ellerde olur. Hakimlerimiz avukatlarımız şahsiyetli olursa adaletimiz emin ellerde olur." dedi.

Edirne Seminer 33

Geniş bir katılımla gerçekleşen konferans, teşekkür ve hediye takdimi ile sona erdi.