Batman İl Müftülüğüne bağlı İmam Buhari Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda 22 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Merasime, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Macit Sevgili, ilçe müftüleri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasim, okunan kasideler ile devam etti.

İl Müftüsü Ahmet Durmuş açılışta yaptığı konuşmada ilmin, alimin, medrese ve Kur’an Kurslarının önemi ve sosyal hayata etkilerine vurgu yaparak, merasime katılan misafirlere ve destek veren herkese teşekkür etti.

Batman Müftülük 22

Daha sonra söz alan Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan; Peygamber Efendimiz (sav) 'in 'Ya öğreten, ya öğrenen ya dinleyen, ya da onu seven ol, beşincisi olma tavsiyesine uyarak,sabahın erken vakitlerinden bu vakitlere kadar kalbini, ruhunu ve gönlünü ilimle, Kur'anla, Peygamberimizin öğretileriyle doldurup, bu ilim yuvasında bir arada bulunduğumuz aziz kardeşlerimiz; Rabbimizden niyazımız,ilim meclisleri cennetten bir bahçedir buyuruyor Peygamberimiz, Rabbimiz bizleri cennette diz dize omuz omuza getirsin inşallah. Zira biliyoruz ki; İlmi Hz. Muhammed Mustafa (sav) Cebrail as'dan öğrenerek kendisi de sahabeye öğretmenlik yaparak, 'Ben muallim olarak gönderildim' buyuran bir Peygamberin varisleri olarak, etraf ve çevreye ilmi anlatmak için peygamberimizin öğretilerini Kur'an ilkeleri ışığında insanımızın kalplerine ve gönüllerine adeta zerk etmek ve ondan öte onu yaşatabilmek için çaba ve gayret sarf ediyor medreselerimizden icazet alacak olan kardeşlerimizi, buralara gönlüyle, kalbiyle maddi manevi destek olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Batman Müftülük 11

Merasim, ilmi öğrenimini ve hafızlığını tamamlayan öğrencilere takdim edilen belge ve hediyelerden sonra sona erdi.