Besni İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında "Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.
Hacı Reşit Emre Camii'nde gerçekleştirilen konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Ünsal, "Sevgili öğrenciler hepiniz kurslarımızda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğrenmenin yanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiniz. Yaz Kur'an kursları çok önemlidir. Zira okulların tatile girmesinin hemen ardından kurslara gelerek zamanınızı ayırıyorsunuz. Dolayısıyla öğrendiklerimizi hayata geçirme konusunda önemli bir adım atıyorsunuz. Bu sonuç itibariyle bir yarışmadır. Bu vesile ile sizleri ve ailenizi tebrik ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen ve sizleri yetiştiren hocalarımıza, bizlere her zaman destek olan Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre ve başkan yardımcılarına teşekkür ediyorum." dedi.
Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda erkekler kategorisinde, Aşağı Söğütlü Mahallesi Camii öğrencisi Halil İbrahim Parlak birinci, Tuğsuzlar Camii öğrencisi Ahmed Cuma ikinci ve Çat Camii öğrencisi Hidayet İnci üçüncü oldu.
Kız öğrenciler kategorisinde ise Akdurak Köyü Camii öğrencisi Elif Nisa Çalıkuşu birinci, Tuğsuzlar Camii öğrencisi Meryem El Osman ikinci ve Korupınar Camii öğrencisi Aişe Akkuş üçüncü oldu.
Yarışmada dereye giren öğrenciler, İstanbul gezisi ile ödüllendirildi.