Karaköprü İlçe Müftülüğü ile Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğinde "Bir Kitap Bir Çocuk" projesi gerçekleştirildi. İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, etkinliğe katılarak minik çocuklarla sohbet etti.

Proje, Esentepe Mahallesinde bulunan Hz. Sümeyye Kur'an Kursunun bahçesinde başlatıldı. Açılışa İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş ile Karaköprü İlçe Müftüsü Sacit Emiri de eşlik etti.

‘’Bir Kitap Bir Çocuk’’ Projesiyle Çocuklar Okuyor

Diyanet İşleri Başkanlığının çocuklara yönelik olan yayınları açılan stantlarda satışa sunuldu. Minik çocuklar kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla hikaye kitabı satın aldı. 

Etkinliğe katılan çocuklar, önce resim çizdi daha sonra çizdikleri resimlere boyama işlemi yaptı. Minik çocuklar yapılan etkinliklerle eğlenme fırsatı yakaladı. 

Müftü Demirtaş, minik çocuklarla birlikte resim çizerek, onlarla sohbet etti.

‘’Bir Kitap Bir Çocuk’’ Projesiyle Çocuklar Okuyor2Etkinlikte konuşan Müftü Demirtaş, Kur’an kurslarının önemine değinerek, çocukların hem eğlenip hem de öğrendiğini belirtti.

Karaköprü İlçe Müftüsü Sacit Emiri ise, çocukların geleceklerinin olduğunu belirterek, Kur'an kurslarında öğrencilerin hem eğlendiğini hem de öğrendiğini söyledi. 

Karaköprü'de Bir Kitap Bir Çocuk Projesi Başlatıldı5Başlatılan projeyle birlikte öğrencilerin okumalarını geliştirmeleri hedefleniyor.