Bitlis Müftülüğü

Müftü çocuklarla bisiklet sürdü

Bitlis'in tüm cami ve Kur'an kurslarında eğitimler devam ediyor. Kur'an-ı Kerim, siyer, temel dini bilgiler başta olmak üzere ahlaki eğitimlerin verildiği kurslarda, düzenlenen farklı etkinliklerle çocuklara sosyal yaşam bilinci eğitimi veriliyor.

Abone Ol

Hocaların gözetiminde yapılan etkinlikler, ebeveynler tarafından takdirle karşılanıyor. TOKİ 5. Etap Camii'nde bu yıl "Geleneksel 2. Bisiklet Turu" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, çocuklarla birlikte bisiklet sürerek, onların sevincine ortak oldu.

Etkinliğin ardında konuşan Geylani, yaz Kur'an kurslarının tüm güzelliğiyle devam ettiğini, çocukların hem eylenip hem de öğrendiklerini söyledi.

Geylani, "1 Temmuz ile 16 Ağustos tarihleri arasında ülkemizin bütün camilerinde, mahallelerinde, köylerinde, hocalarımız yaz Kur’an kursları dersini vermektedir. Her gün sabah 09’dan 12’ye kadar sosyal aktivitelerde güzel bir şekilde yapılıyor. Bugün de 5. Etap TOKİ‘nin Kur’an kursu hocalarımızdan Allah razı olsun. Hem yeni bilgileri öğrendiler hem de sosyal etkinlik yapıldı. Bugünün sosyal aktivitelerden geçen yılda yapmıştık, ikincisi tekrar yapılacak bisiklet yarışması gibi. Öğrencilerimiz hem okuyor hem öğreniyor hem de eğleniyor. İnşallah ülkemiz için, milletimiz için, memleketimiz için, alemi İslam için, bugünün küçükleri yarının büyükleri inşallah en güzel şekilde dinini, diyanetini öğrenecek. Ailesine, annesine, babasına, milletine ve memleketine faydalı bir nesil yetişecek. Bütün hedefimiz, gayemiz 'Sizin en hayırlısınız, insanlara faydalı olandır.' hadisi şerifin gereği inşallah faydalı insanlar yetiştirmek. Allah emeği geçen hocalarımızdan razı olsun, velilerimizden razı olsun. Onlarda bu işe çok güzel şekilde sahip çıkıyor." diye konuştu.