Bitlis'te bu yıl Filistin teması ile düzenlenen etkinlikte4-6 Yaş Kur'an  Kursu öğrencilerinin hazırladığı yürüyüş, oyunlar, şiir dinletileri, sure ve dua okumaları sonrası Filistin halkının geleneksel dabke dansı gösterileri sergilendi.

Bitlis 4 6 Yaş Mezuniyet 11

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda miniklerin sevincine ve velilerin heyecanına ortak olan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, "Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerdir." hadisini hatırlatarak "Bütün cami ve Kur'an kurslarımızda, Kur'an'ın sedası, İslam'ın güzelliği, ahlakı, merhameti, insanlara vermiş olduğu değer4-6 Yaş Kur'an kurslarında hocalarımız tarafından öğretildi. Kur'an-ı öğrendik, öğrettik. İnşallah mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'in içindeki emirleriyle en güzel şekilde yaşamaya çalışacağız. Bugün dünyada birçok sıkıntı ve problemler var. Bu sıkıntı ve problemlerin ana kaynağı İslam’dan uzak yaşamak.  Bu çocuklar, yarın büyüdüğü zaman iyilik yaparsa, yapmış oldukları iyiliğin ortağıyız. Eğer çocuklar harama, günaha bulaşırlarsa, ebeveynler olarak da bunun vebali altındayız. Onun için bu çocuklar, bize Allah'ın emanetidirler. Bunlara güzel bir şekilde sahiplik ve öncülük yapalım. Bunları kötülükten, şerlerden muhafaza edelim. Bu şekilde bir nesil yetiştirirsek, bizim için sadaka-i cariye olur. Yetişen bu nesil kendisine, ailesine, ülkesine, milletine, ümmete faydalı olur." diye konuştu.

Programa eşi ile birlikte katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, öğrencileri tebrik ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Dualarla sona eren programın ardından Diyanet Gençlik Merkezi palyaçolar eşliğinde oyunlar oynayarak minikleri eğlendirdi.