Bitlis merkezde buluna bir düğün salonunda düzenlenen barış töreni imam hatip Zekeriya İlkılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ayet ve hadislerle barışın önemine değinen Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, "Müminler ancak kardeştirler" ayetini hatırlattı.

Bitlis Barış Programı 33

"Bir Müslümanın, diğer bir Müslüman'dan üç günden fazla küs ve dargın durması caiz değildir" hadisine işaret eden Geylani, "Bizler bu ayette inandık. Bütün müminler kardeştir. Hiçbirinin birisinden üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır. İnşallah bu üstünlüğü sağlamak üzere bugün burada toplandık." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından salavatlar eşliğinde her iki aile fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek kucaklaştılar. Program İl Müftüsü Geylani'nin yaptığı duanın ardından verilen ikramla sona erdi.

Bitlis Barış Programı 22

Programa Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, kanaat önderlerinden Şeyh Abdulgani Mutlu, Şeyh Fetullah Ayte, Alay Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, kanaat önderleri, her iki aile fertleri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı.

Bitlis'te 3 Yıllık Kan Davası Barışla Sonlandı 21