Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gençlik hizmetlerini daha etkin yapmak amacıyla il müftülükleri tarafından manevi danışmanlar ve gençlik koordinatörlerine yönelik "Gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri" düzenleniyor.
Bu kapsamda Tekirdağ İl Müftülüğünce düzenlenen seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Cüneyt Çiğdemli, Araştırmacı yazar Ömer Aydın ve Celal Bayar Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Ahmet Erdinçli konuşmacı olarak katıldı.
İl Müftüsü Mustafa Soykök açılış konuşmasında; "Gençlere nasıl ulaşabiliriz, bağımlılığa düşmüş gençlerin elinden nasıl kurtarabiliriz buna kafa yormamız gerekir, çıkaracağımız çok ders vardır. İşte bunu yaptığımız zaman Rasulüllah (sav)’in sevgisin layık olmuş oluruz. Gazze’de ve yeryüzünde farklı coğrafyalarda ırzımız canımız namusumuz çiğneniyor, sessiz kalamayız. Gençlik hizmetleri talimatla olacak çalışmalar değildir. Allah’ın rızasını kazanmak için yapmalıyız, bizler Allah rızası için çalışmalıyız hocalık misyonumuz da bunu gerektiriyor. Lise ve Üniversiteli öğrencilerimizi gençlik çalışmalarına katmak lazım. Bu hizmet herkese nasip olmayan bir hizmettir. Gençlerimizde görülen farklı çeşitlerde bağımlılık türleri var, bizler yaşadığımız şehrin evliyasından da evliyasından da sorumluyuz. Onlara ulaşmalıyız. İhtiyacımız olan şey heyecandır. Cenabı Allah aşksız heyecansız dertsiz bırakmasın, hoş sadâlar bırakarak, Rabbim bu dünyadan göçmeyi nasip eylesin." dedi.
"Dijital Medya Okuryazarlığı ve Gençlik Hizmetlerinde Sosyal Medya Etkisi" sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Başkanlık Müşaviri Cüneyt Çiğdemli ise "Gençliğimizde bizlerde her genç gibi yanlış şeylere meylettik. Ama sizler gibi bazı güzel insanlar bizimde elimizden tuttu, tabi o zamanlar bunlar fark edilmiyor ama insanoğlunun kimlik inşası genç yaşlarda başlıyor, bu yüzden gençlik koordinatörlüğünde çalışan hocalarımız çok kıymetlidir. Gençlerle iletişim noktasında da dijital medya çok önemlidir. Dijital medyada attığımız her adım kayıt altında, bizler yazılım değil de daha çok içerik üreticisi konumundayız, doğru içerik üreterek doğru şekilde paylaşırsak gençlere çok faydalı olabiliriz. İnsanlar cüzdanlarını unutunca 40-50 dakika fakat cep telefonlarını unutunca hatırlamaları 5 dakika falan sürüyor. İşte teknolojiye, cep telefonlarına bu kadar bağlıyız." ifadelerini kaydetti.
İnsanlarla iletişimde kelimelerin çok önemli olduğunu belirten Çiğdemli, "İnsanların kendi zihinlerinde bazı kelimeleri yadırgar bazı kelimeleri ise masumdur. Bu yüzden iletişimde doğru kelime ve cümleler çok önemlidir. Sosyal medyada günlük ortalama 3 saate yakın vakit geçiriyoruz, dünyada instagramda geçirilen süre bakımında maalesef birinci sıradayız. Şimdinin yetişkinlerinden, çocukluklarında izledikleri dizi ve filmlerin etkisinde olanlar var, şimdi aynı iş daha yaygın bir şekilde sosyal medyada yapılıyor, bu yüzden sosyal medyayı gençlere ulaşmak için daha dikkatli ve etkili kullanmalıyız, İçerik üretirken kelimeleri güzel ve düzgün kullanırsak insanların dünyasını değiştirebiliriz." dedi.
Seminerin ikinci oturumunda araştırmacı yazar Ömer Aydın "Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetlerinde Etkili Sunum Teknikleri ve Fırsat Eğitimleri" konusunu, üçüncü oturumda Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ahmet Erdinçli "Bağımlılıkla Mücadelede Temel İlke ve Yöntemler" konulu sunum yaptı.
Seminerde konuşmacılar tarafından gençlere yönelik yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin önemi, gençlerle sağlıklı iletişim kurma teknikleri, gençlerle iletişimde karşılaşılan sorunlar, sosyal medyanın gücü, etkin kullanımı, avantaj ve dezavantajları, yürütülen faaliyetlerin haber değerleri, sosyal medyada mahremiyet, konuları konuşuldu.
Seminer, Katılım Sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.