Bahçelievler İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Bahçelievler İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, Mevlid-i Nebi Haftasında "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" temasının işlendiğini hatırlattı.

Peygamberimizin çocuklara çok önem verdiğini belirten Müftü Kayış, ‘’Peygamberimizin doğduğu haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutluyoruz. Peygamberimiz insanlığın kurtuluşudur. Efendimiz kıyamete kadar bu ümmetin peygamberidir. Müslümanlar peygamberimizin örnekliğini, onun insanlığa vermek istediği mesajı, soluğu, heyecanı hiçbir zaman yitirmemelidir. Eğitim hayatımıza çok önem verelim, Peygamberimizi çok iyi tanıyalım, merhametli ve adaletli olalım. Peygamberimiz sadece kendi çocuklarına değil, bütün çocuklara merhametli davranırdı, kuşu ölen bir çocuğa taziyeye giden bir duyarlı bir peygamberin ümmetiyiz, her konuda onu örnek almalıyız " dedi.
İstanbul Aile Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Faruk Çelik programda emeği geçenlere teşekkür ederek, Mevlid-i Nebi Haftasının tüm islam alemine hayırlar getirmesini diledi.
Programda ayırca Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklara yönelik olarak Peygamber Efendimizin hayatını konu alan "Siyer-i Nebi" sergisi açıldı.
Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Ulaş Pehlivan, çocukların mili ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirilmesi noktasında yapılan etkinlere önem verdiklerini ifade etti.

Programa Bahçelievler İlçe Müftülüğü din görevlileri ile devlet korumasındaki çocuklar katıldı.

Etkinlik, çocuklara program sonrasında hediye dağıtımı ile sona erdi.

Bahçelievler 2 860X505-1Bahçelievler İlçe Müftülüğü Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Bahçelievler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde "Mevlid-i Nebi" programı düzenledi. 
Bahçelievler İlçe Müftülüğü Aile ve Dinî Rehberlik Bürosunca düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Bahçelievler İlçe Müftülüğü musiki ekibinin Mevlid-i Şerif ve ilahiler okumasıyla devam etti. İlçe Başvaizi Abdussamet Aydın huzurevi sakinleriyle haftanın önemi hakkında bir süre sohbet edip dua etti.

Huzurevi yönetimi ve sakinleri etkinlikten duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.