2024 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temasıyla ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da İl Müftülüğü koordinesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Çorum Müftülüğünce "Şahsiyet İnşasında Üsve-i Hasene Olarak Hz. Peygamber" konulu konferans düzenlendi.

Çorum Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen konferansa Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Çorum Mevlidi Nebi 11

Açılışta konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, haftanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Ardından konferansını vermek üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, alemlere rahmet diye gönderilen üsve-i hasene olarak ümmetine örnek olan Allah Rasulü Hz. Muhammed’in öne çıkan 10 hasletinden, 10 güzel özelliğinden bahsetti.

Çorum Mevlidi Nebi 33

Kurt, konuşmalarında “O bir beşerdi ama Rabbine layık bir kul idi, emindi, güvenilirdi, ihlaslıydı, samimiydi, nazikti, kibardı, tevazu sahibiydi, kibirden, gösterişten uzaktı, vefalıydı, adildi, hakka-hukuka dikkat ederdi, cömertti, paylaşmayı severdi, merhametliydi, sevgi doluydu, sabırlıydı, masum ve mazlumların yanında olan şahsiyet sahibi bir insandı." ifadelerini kullandı.

Çorum Mevlidi Nebi 22