Merkezefendi Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösterecek Durmuş Fatma Çoban Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi için açılış töreni düzenlendi.

Merkezefendi Gençlik Merkezi Açılış 33

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende açış konuşması yapan Merkezefendi Müftüsü Dr. Osman Güneş, "İlçemizde yedinci olarak açılan 4-6 yaş Kur’an Kursu ve üçüncüsünü açtığımız Diyanet Genlik Merkezi büyük önem arz etmektedir. Minik yürekleri ve Gençlerimizi Allah, Peygamber, millet ve bayrak sevgisiyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler her geçen gün daha fazla yavrumuza erişebilmek gayreti ile yeni 4-6 yaş Kur’an Kursları ve gençlik merkezleri açmaya devam edeceğiz. Öncelikle Durmus Fatma Çoban 4-6 yaş Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezimizin yapımında ve tefrişinde maddi manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever iş insanları Sayın Ersun Çoban ve Engin Çoban’a teşekkür eder, sağlık afiyet ve uzun bir ömür dileriz. Bu vesileyle Merkezefendi İlçe Müftülüğü olarak; açılış programımıza teşrif eden sayın mülki ve idari amirlerimize, Belediye Başkanlarımıza ve siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ederiz." dedi.

Merkezefendi Gençlik Merkezi Açılış 55

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun 4-6 Yaş Kur'an kurslarının önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Merkezefendi Gençlik Merkezi Açılış 44

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu da hitaplarında "Toplumu din konusunda aydınlatmak gibi ulvi bir görevi olan Diyanet İşleri Başkanlığımız yaygın din eğitimi alanında da güzel hizmetler yapmaktadır. Bu bağlamda bizler İl/İlçe Müftülüğü olarak doğrudan doğruya Kur'an'dan ilham alarak, Peygamberinin sünnetinden hiçbir zaman şaşmadan yürüyen bir gençlik nesli murad ediyoruz. Bu hizmetlerin en önde olanı ve gözde olanı, 4-6 yaş Kuran kursları ve gençlik merkezleridir. Allah’ın bizlere birer emaneti olan çocuklarımızın ve gençlerimizin bismillah demeyi öğrenmesi, değerler eğitimi noktasında bilgilendirilmesi, Kur’an-ı Kerim’i oyunla, oyuncakla severek öğrenmesi için gayret gösteriyoruz. Bu Gençlik Merkezi ve 4-6 yaş Kur'an Kursumuzun tamamlanmasına başta hayırsever Durmuş-Fatma Çoban'a ve bu davetimize icabet eden başta Sayın Valimiz Ömer Faruk Çoşkun’a, Kaymakamımız Abdullah Demir’e Belediye Başkanlarımıza ile kıymetli haziruna teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Merkezefendi Gençlik Merkezi Açılış 22

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı dua ile açışı gerçekleştirilen Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi katılımcılar tarafından gezilirken büyük beğeni topladı. 

Gerçekleştirilen açılış törenine Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, İl Müftü yardımcıları, şube müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.