6 Şubat depremlerinin ardından hafızlık eğitimlerini tamamlamak için Hatay Kırıkhan’dan Meram İlçe Müftülüğüne bağlı Fatma Kalaycılar Kur’an Kursu’na gelen toplamda 130 öğrenci bir buçuk yıl içinde çoğunlukla hafızlığını bitirmiş olarak memleketlerine döndü.

Hafızlık eğitimi devam eden 60 öğrenci ise eğitimlerine memleketlerinde devam etmek üzere düzenlenen veda programıyla Konya'dan uğurlandı.

Düzenlenen programa Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Meram Müftülüğü Şube Müdürü Seyit Ali Aydil, Hatay Kırıkhan Müftülüğü Alan Yaylası Kur’an Kursu Müdürü Ahmet Köse, Fatma Kalaycılar Kur'an Kursu Müdürü İzzettin Geçici, Kurs Pansiyon Müdürü Mehmet Nuri Çakır, Kurs görevlileri, hafızlık kursu gönüllü anneleri ile öğrenciler katıldı.

Depremzede Hafızlar Memleketlerine Uğurlandı 22

Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, deprem felaketine rağmen çocukların Kur'an yolculuğunu aksatmadığına vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Öteden beri söylediğimiz bir söz var, o da şu; Kur'an-ı Kerim'i hıfz etmek, Kur'an'ı gönlüne misafir etmek, Cenabıhakk'ın bir insana lütfedeceği en büyük nimet, en büyük bahtiyarlıktır, siz değerli öğrencilerimiz Kur’an-ı gönlünüze misafir ettiniz. Meram Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Meram Şubesi olarak biz de sizleri bir buçuk yıl Konyamızda misafir ettik. Bu zaman zarfında, hayatınızın en kıymetli bir buçuk yılını yüce kitabımıza ayırdınız. İnşallah en kısa zamanda hafızlığınızı ikmal edersiniz. Ne mutlu sizi yetiştiren anne babalarınıza. Ne mutlu sizi yetiştiren hocalarınıza. Malumunuz 6 Şubat'ta bir çok şehrimizde şiddetli bir depremler yaşandı. Öncelikle bu depremde kaybettiğimiz bütün canlarımıza Cenabıhak'tan rahmet niyaz ediyorum. Biz o felaketle uğraşırken, o felaketin yaralarını sarmaya çalışırken bu yavrularımız hafızlıklarına kararlılıkla devam ederek, Kur'an yolculuğunu aksatmadılar. Dolaysıyla bunlar sadece hafızlık yapmadılar aynı zamanda bir başarı hikayesi yazdılar. Kendilerini gönülden tebrik ediyorum."

Öğrencilere çeşitli hediyelerinde verildiği program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.