Gebze Müftülüğünce Ekim ve Mayıs ayları arasında 22 hafta boyunca düzenlenen yarışmada öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Aylık Dergisini okuyarak dijital ortamda yarıştı.

"Oku–Yarış –Kazan" projesiyle Gebze KYK yurdunda yapılan yarışma çerçevesinde ayrıca Müftülük her hafta il dörde ise para ödülü verildi. Yarışma finalinde ise ilk üçe giren öğrenciler umre ile ödüllendirildi.

Ödül takdiminde konuşan Gebze Müftüsü Mahmut Çakır, "Böylesine uzun soluklu bir yarışmada sebat ettiniz ve dereceye girerek umre kazandınız. Sizleri tebrik ediyorum. Diyanet yayınlarıyla buluşup tanıştınız. Bundan ötürü bizler büyük bir memnuniyet duyduk. Umuyorum ki Diyanet yayınları sizlere müspet manada değerler katmıştır. Gelecekte de evlerinizde ailelerinizle güvenle okumanızı ve istifade etmenizi umuyorum. Hepinize şimdiden derslerinizde başarılar diliyor; umre ibadetinizin hayırlı, bereketli ve makbul olmasını diliyorum.” dedi.

Yarışmayı düzenleyen KYK manevi danışmanları Yusuf Aktin ve Zeynep Karagül ise "Müftümüz Mahmut Çakır’a öğrencilere umre imkânı sundukları ve KYK’da yaptığımız bütün gençlik çalışmalarında da her zaman destek oldukları için özellikle teşekkür ediyoruz." dediler.

Yarışmada umre kazanan öğrenciler de bu mutluluğun hiçbir şekilde tarifinin mümkün olmadığını ifade ederek Başkanlığımıza ve Müftülüğümüze müteşekkir olduklarını dile getirdiler.