Diyanet TV'de ekranlara gelen "Din Hizmetine Adanmış Ömürler" programının 100. bölümüne Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan konuk oldu.

"Din Hizmetine Adanmış Ömürler" adlı programda, Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapmış ve emekli olmuş müftü, imam-hatip, müezzin-kayyımların meslek yaşamları anlatılıyor. Sürdürmekte oldukları hizmetleri anlatılıyor. Belgesel formatında ekrana gelen "Din Hizmetine Adanmış Ömürler" din görevlilerinin meslek hayatları boyunca görev yaptıkları bölgede topluma kazandırdıkları, izleyiciye aktarılıyor. Topluma dini rehberlik eden din görevlilerinin, manevi rehber ve bir kanaat önderi olarak yaptıkları hizmetler ele alınıyor.  Din görevlilerinin meslek hayatlarına şahitlik etmiş yakın çevreleri ise onların topluma hizmetlerini, bulundukları çevrede güzel ahlak konusundaki örnekliklerini anlatıyor.

100. bölüm konuğu olan TDV Genel Müdürü İzani Turan Bursa İl Müftülüğünden emekli olmasının ardından mevcut görevi TDV Genel Müdürlüğü ile hizmetlerine devam ediyor. TDV'nin yurt içi ve yurt dışı yardım faaliyetlerinden arama kurtarma çalışmalarına sosyal hizmetlerden cami hizmetlerine kadar büyük hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Turan, hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahipleri ile buluşturduklarını ifade etti.

Hayatını anlatan TDV Genel Müdürü İzani Turan, hafızlıkla başladığı ilim yolculuğunda hizmet etmeye devam ettiğini dile getirdi. Hafızlığın yerinin farklı olduğunu ifade eden Turan diğer yandan Bursa İl Müftüsüyken yaptırılan sosyal hizmet binalarına da dikkat çekti. Turan, şöyle konuştu:

"Her görev yerim, hatıralarla doludur. Unutulmayan tarafı da kalıcı eserlerde bizler vesile olduk. Yapan milletimiz ve hayır sahipleridir. Bursa'da da çok güzel bir binayı milletimizin bağış ve destekleriyle yaptık. Tüm bu işleri yaparken insanları da ihmal etmedik. Görevlendirmeler noktasında da hafızlık kelamı olanlar benim için ön plandaydı. Hafız olanlar hep benim için öndeydi. Gereken değeri hafızlarımıza verdik."

"Din Hizmetine Adanmış Ömürler" her Pazar saat 12.30’da Diyanet TV’de…