Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Ardahan’da düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan konuşmacı olarak katıldı.

Serhat Ulu Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Adem Karadeniz, din görevlileri olarak gayretle çalışılması gerektiğini söyleyerek, organizasyonun hayırlara vesile olmasını diledi.

Ardaahan Kurban Toplantısı 33

DİB Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Erhan ise, "Kıymetli kardeşlerim sadece kurbanda et dağıtmıyoruz, hakikaten mazlum ve mağdur coğrafyalara gittiğimiz zaman kurban vesilesiyle o insanların İslama ve müslümanlara bakış açılarını ve müslümanlarla olan bağlarının devam etmelerini sağlıyoruz. Bir kardeşimizden vekaletini aldıktan sonra ilgili tespitlerle beraber vakıf görevlilerimiz verilmiş olan kurbanları, şahitlerle beraber hatta bir müfettişin denetiminde gerçekleştiriyor. Aldığımız vekalet kurbanları emanet olarak görüyor ve bunu göz önünde bulundurarak 82 ülkenin 318 bölgesinde bu emanetleri,  adeta gökte melekler yerde mavi yelekliler olarak dağıtıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu sebeple vekaletle kurban organizasyonu, liyakat sahipleri tarafından yerine getirilmesi gereken ağır bir emanettir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımız yıllara dayanan tecrübeleriyle bu ibadeti yurt içi ve yurt dışında emanet bilinciyle layığıyla yerine getirmektedir. Bizlerde daha fazla kardeşimize sevinç olmak için bu hayır organizasyonunda mesai gözetmeksizin çalışmalıyız." diye konuştu.

Ardaahan Kurban Toplantısı 11

- Müftülüğe ziyaret

2024 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı programına katılmak üzere Ardahan’a gelen Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, İl Müftüsü Adem Karadeniz’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Karadeniz, İl genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak,  ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Daire Başkanı Erhan'a, Kars İl Müftüsü Hamza Bayram eşlik etti.