Muğla İl Müftülüğü tarafından "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz konuşmacı olarak katıldı.

Sinevizyonların ardından selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Yaşar Çapçı,  Vekaletle Kurban  Organizasyonu ile ilgili Muğla’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçen yıl bir önceki yıla göre % 41 artışla milletimizin kurban vekaletlerini emanet bilinciyle teslim alarak, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yurt içinde başta deprem bölgeleri olmak üzere diğer bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ve yurt dışında ki mazlum, mağdur ve muhtaçlara da milletimizin iyilik elini uzatmasına yardımcı olduklarını ifade etti.

Muğla Tdv Kurban Toplantısı 22

Sonrasında kürsüye gelen Genel Müdür Doymaz, Vekaletle kurban ibadetinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verdiği hizmetlerden bahsetti. Sadece Yurt içi ile sınırlı olmamakla birlikte, yurt dışında da bir çok ülkede hizmetin sınır tanımaksızın devam ettiğini dile getirdi.

Vakfın Yurt içi ve yurt dışında verdiği hizmetlerde ki hatıratlarından da bahseden Genel Müdür Doymaz, Başkanlık ve TDV'ye  bakış açısının çok olumlu olduğunu ve geri dönüşlerin daha fazla çalışmaya yönelik motive ettiğini belirtti.

Muğla Tdv Kurban Toplantısı 33

Yaz Kur'an Kursları hakkında da bilgi veren Müdür Doymaz, camilerde verilen eğitimlerin çok değerli olduğunu, göz aydınlığı çocukların, mekanın en güzeli camiyle, sözün en güzeli Kur'an'la, ahlakın en güzeli Peygamberi ahlak ile buluşturmanın önemli olduğuna dikkat çekti.

Toplantı sonunda  Genel  Müdür Doymaz, İl Müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri ile bir araya gelerek, çeşitli konularda istişarelerde bulundu.