Adıyaman İl Müftülüğüne bağlı Abdullah bin Ümmü Mektum Kur'an Kursu'nda görme engelli öğrenciler parmaklarıyla Kur'an öğreniyor.

Kur'an kursunda eğitimler, kendisi de bir görme engelli olan Kur'an Kursu Öğreticisi Ümit Şahin (25) tarafından veriliyor.

Braille alfabesi kurslarına katılarak öğrendiği Kur'an-ı Kerim'i kendisi gibi görme engeli olanlara öğreten Şahin, Kur'an eğitiminin yanında başka dersler de veriyor.

Görme engelli sahebe Abdullah bin Ümmü Mektum'un ismini taşıyan Kur'an kursuna devam eden kursiyerler, günde beş saat Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler eğitimi de alıyor.

"Hayatım boyunca Kur'an öğretmek istiyorum" ifadelerine yer veren Şahin, "Arkadaşlarımın takıldığı noktalarda yardımcı oluyorum. Hiç namaz kılmayan amcamız buraya gelip beş vakit namaz kılmaya başladı. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bize kalacak olan zaten budur. Din dediğimiz şey sadece evde oturup namaz kılıp zikir çekmek değildir. Bizler Müslüman olarak din kardeşlerimize faydalı olmak için elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Hayatım boyunca bilmeyenlere Kur'an-ı Kerim öğretmek istiyorum." diye konuştu.

Kursiyerlerle karşılıklı olarak tecrübe paylaşımında bulunduklarını dile getiren Kur'an Kursu Öğreticisi Şahin, "Öğrencilerimin ilgisinden dolayı azmim artıyor. Öğrencilerimden 44 yaşındaki Şevket amca, hiç okula gitmemesine rağmen buraya gelip Kur'an öğrendi. Tüm arkadaşlarım çok gayretli. Ben onlara Kur'an öğretirken onlar da bana hayat tecrübelerini anlatıyor." ifadelerine yer verdi.

İlahiyat fakültesi mezunu olan Şahin, boş zamanlarında ney üfleyerek beste yaptığını ve kendisine ait ilahi bestelerinin bulunduğunu belirterek Anadolu'nun kadim değerlerini anlatan ezgiler bestelemek istediğini kaydetti.

Şahin, Braile alfabesi üzerine bir sözlük hazırladığını da sözlerine ekledi.