15 Temmuz 2016 günü milletçe verdiğimiz mücadelenin yıl dönümü münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız; dinî, millî ve manevî değerlerimizi istismar eden FETÖ, DEAŞ vb. örgütlere karşı Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve din istismarına karşı milletimizi bilinçlendirmek amacıyla ülkemiz genelinde çeşitli programlar ve seminerler gerçekleştirmektedir.

Bu bağlamda Gümüşhane’de bir seminer düzenlendi.

Söz konusu seminere; İl Müftüsü Osman Ayas, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş,  Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ahmet Yıldız,  Şiran İlçe Müftüsü Ali İşbakan, Kürtün İlçe Müftüsü Ebubekir Tatlı ile Merkez, Kürtün, Torul, Kelkit, Köse ve Şiran İlçe Müftülüklerinde görev yapan Din Görevlileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminerde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Başkanlığımızca hazırlanan “15 Temmuz” sinevizyon sunumunun akabinde İl Müftüsü Osman Ayas yapmış olduğu açılış konuşmasında; Din istismarının geçmişte olduğu gibi bugün de devam ettiğine işaret ederek, bazı küresel güçlerin terör ve İslamı bir araya getirerek İslamiyet’in dünya üzerindeki olumlu algısını bozma gayretinde olduğunu söyledi. Gerek FETÖ ve gerekse DEAŞ gibi örgütlerin dini motifleri öne çıkartarak toplumları farklı bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olan bir terör örgütü olduğunu ve bu konuda bizlere çok önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş’un moderatörlüğünü yaptığı seminerde Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ahmet Yıldız “Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü: FETÖ”, “Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı: DEAŞ” başlıkları altında iki farklı sunum yaptı

Ardından Başkanlığımızca hazırlanan “FETÖ ve DEAŞ” sinevizyon sunum gösterisi katılımcıların beğenisini kazandı.

Seminerin son bölümünde ise Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, yaklaşmakta olan “Kurban Bayramı” nedeniyle Başkanlığımız tarafından TDV aracılığı ile yapılan faaliyetlere değinerek “Vekâletle Kurban Kesimi” konusunda bilgilendirmede bulundu.

Seminer, İl Müftüsü Osman Ayas’ın yapmış olduğu teşekkür konuşması ile sona erdi.