Kütüphane Haberleri

kütüphane haberleri ve güncel kütüphane gelişmeleri, kütüphane ile ilgili tüm video, kütüphane fotoğrafları ve kütüphane haberleri Diyanet Haber sitemizde


GÜNDEM

Çankırı'da uzun yıllardır atıl vaziyetteki Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi, yenileme çalışmasının ardından turizme kazandırıldı.

Konya İl Müftülüğünce hayırseverlerin desteğiyle Filistin’in Gazze şehrinde "Selahaddin Eyyubi Kütüphanesi" ve "Konferans Salonu" açıldı.

Kastamonu Pınarbaşı İlçe Müftülüğü tarafından ilçedeki okullara kütüphane desteğinde bulunuldu.

TDV

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, TDV'nin bu yıl içerisinde 132 kütüphaneye 55 bin kitap desteği verdiğini belirtti.

Bir Ayet: Sizi yeryüzünün halifeleri kılan, size verdiği şeylerde sizi denemek için kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O’dur…. (En’âm, 165)

Diyanet Takvimi

Bir Ayet: Sizi yeryüzünün halifeleri kılan, size verdiği şeylerde sizi denemek için kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O’dur…. (En’âm, 165.)

TDV

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Hediyem Kitap Olsun" kampanyasıyla yurt genelinde 230 kütüphaneye 52 bin kitap desteğinde bulundu.

EĞİTİM

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına, memleketi Siirt'teki okulda kütüphane kuruldu.

GÜNDEM

Türkiye'de faaliyet gösteren kütüphane sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 43,4 artarak 49 bin 537'ye yükseldi.

Diyanet Takvimi

Bir Hadis: “Sadakanın en faziletlisi, Müslüman’ın bir bilgi öğrenmesi, sonra da o bilgiyi Müslüman kardeşine öğretmesidir.” (İbn Mâce, Sünnet, 20)

DÜNYA

Geçmişte Mekke'ye giden hac kafilelerinin uğrak yeri olan Chinguetti'de hacılardan toplanan kitap ve dökümanlar zamanla Çöl Kütüphanelerine dönüştü.

Eskişehir Müftülüğü

Eskişehir'de "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası kitaplarının dağıtımında konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, "Biz gençlerimizin ilimle ve bilimle yetişmesine çok önem...