Müslüman Haberleri

müslüman haberleri ve güncel müslüman gelişmeleri, müslüman ile ilgili tüm video, müslüman fotoğrafları ve müslüman haberleri Diyanet Haber sitemizde


Diyanet Takvimi

Bir Hadis: “Faydasız işleri terk etmesi, bir kişinin iyi Müslüman olduğunu gösterir.” (Tirmizî, Zühd, 11; İbn Mâce, Fiten, 12)

Kocaeli'de çevresindekilerden etkilenerek Müslüman olan Makedon Ljubomir Nikolovski, eğitim hayatını imam hatip lisesinde sürdürmeyi tercih etti.

DÜNYA

Belçika'da Müslüman toplumu temsil eden kuruluşlar, Flaman bölgesinde bir yasayı, din ve ibadet özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları...

DÜNYA

Hazreti Muhammed (sas)'in doğum günü olan Mevlid Gecesi, dünya Müslümanları tarafından dualarla idrak edildi.

Bir Ayet

Müslüman, yediği ve içtiği besinlerin temiz ve helal olmasına dikkat etmelidir.

DÜNYA

Hollanda'da Müslümanlar, devletin Müslümanları ve İslami kurumları gizlice araştırmasına tepki gösterdi.

DÜNYA

Hollanda'da devletin, geçmiş yıllarda Müslümanları, İslami kurumları ve ağları gizlice araştırdığı tespit edildi.

Bir Hadis: “Kim bir Müslüman’ın ayıbını örterse, Allah da dünya ve âhirette onun ayıplarını örter.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 60)

Bir Hadis: “Sadakanın en faziletlisi, Müslüman’ın bir bilgi öğrenmesi, sonra da o bilgiyi Müslüman kardeşine öğretmesidir.”  (İbn Mâce, Sünnet, 20)

DÜNYA

ABD'de 11 Eylül 2001 saldırılarının üzerinden 22 yıl geçse de ülkede Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve nefret hala sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bugün neredeyse temas halinde olmadığımız, yardımına koşmadığımız Müslüman topluluğu yok." dedi.

Türkiye'de İslam'ın serbestçe yaşanabildiğini vurgulayan Japon Müslüman öğrenci Amin Qureshi, "Buraya aitsiniz ve Müslüman olarak yaşayabilirsiniz. Bu inanılmaz." dedi.