Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen organizasyon kapsamında işlemlerini tamamlayan hacı adayları, il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen uygulamalı hac eğitimleriyle de bilgilendiriliyor.


Amasya

Amasya İl Müftülüğünce düzenlenen seminerlerde Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, hacı adaylarıyla buluştu.

Amasya Hac Semineri 11

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, hacı adaylarına hac menasiki hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, hac vazifelerinde hacı adaylarına kolaylıklar diledi.

İl Müftüsü Dumuş Ayvaz da açılış konuşmasında hacı adaylarına mebrur bir hac diledi.


Erzurum

Hac yolculuğuna çıkacak hacı adayları için, Erzurum İl Müftülüğü tarafından "Hac Semineri" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda, hacı adaylarının yoğun katılımıyla düzenlenen "2024 Yılı Hac Seminerleri" Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, "Hac ve Umrede bir arada yaşama bilinci ile, hac yolculuğunda önemli hususlar" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Erzurum Hac Semineri 11

İl Müftü Yardımcısı İsmail Yılmaz ise, "Hac yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlık ile, uygulamalı hac ibadeti" konulu sunum yaptı.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacılar, kafile başkanı ve din görevlileri ile tanışacak.

İlki 06 Mayıs’ta yapılan seminerlerin sonuncusu ise 09 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek.


Edirne

Edirne'de hacı adaylarına yönelik olarak başlatılan hac seminerlerinin ilki İl Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından verildi. Hac yolculuğunun mukaddes bir yolculuk olduğuna değinen İl Müftüsü, aynı zamanda bu yolun çetin bir yol olduğunu vurguladı.

Edirne Hac Semineri 11

 İl Müftüsü Hasan Başoğlu şunları söyledi:

"Ülkemizde  85 milyon insan yaşıyor. Bunlardan 2 buçuk milyon kadarı şu anda hacı olmaya hazır. Sizler ise bu kadar kişi içerisinden kendilerine hac nasip olacak 85 bin kişisiniz. Bu fırsatı en güzel değerlendirmenizi temenni ediyorum. Hacca gitmeden önce çevrenizle helalleşmenizi, varsa küs olduklarınızla barışmanızı tavsiye ediyorum. Nasıl ki bir misafirliğe giderken hazırlık yapıyoruz, şimdi hepiniz Duyufurraahman, yani Allah'ın misafiri olacaksınız. Allah'ın ev sahipleri içinde hürmete en layık olanı olduğunu unutmayınız. Haccınız boyunca kavgadan, gürültüden uzak durunuz. İbadetinizi yapıp döndüğünüzde de çevrenize örnek birer müslüman olunuz."


Isparta

Isparta 2024 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" gerçekleştirildi.

H A C S E M İ N E R İ I S P A R T A 11

Isparta Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde hacı adaylarına hitap eden İl Müftüsü Muharrem Biçer, "İlimizden 2024 yılında hacca gidecek hacı adaylarımız için, merkez başta olmak üzere 4 ilçemizde de hac eğitim seminerleri düzenliyoruz. Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerleri son derece önemli. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen talimatlar çerçevesinde hacı adaylarımıza yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Değerli Hacı Adayları!  Kabe’ye Allah’ın evini seyrettiğiniz zaman bile sevap kazandığınız bir yere gidiyorsunuz. Ben şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın, mebrur bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbimden hacı adaylarımızın salimen gitmesini ganimen dönmesi için dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

H A C S E M İ N E R İ I S P A R T A 22

Seminerde İl Müftü Yardımcıları Seyit Böğet ve Halil Taş "Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, "Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık" ve Yapılış İtibariyle Haccın Çeşitleri" konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.

Editör: Ömer Ceylan