İlkadım İlçe Müftülüğüne bağlı Kuşçulu Kız Kur’an Kursu’nda eğitim gören ve Kur’an-ı Anlama Temel Öğretim Programını başarıyla tamamlayan 46 Hafız öğrenci için Samsun İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salon’da “Belge Takdim Töreni” düzenlendi.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasında bulunan İlkadım Müftüsü Ömer Yay, 'Kur’an’ı Anlama Temel Öğretim Programı' nın uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek programın öneminden bahsetti.

Samsun Icazet 33

Ardından konuşmada bulunan İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, altı yıl önce on dört kişiyle başlanılan bu programın şuan itibariyle üç merkez ilçede artarak devam ettiğine dikkat çekti.

Samsun Icazet 44

Öğrencilerin sevincini paylaşan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Şüphesiz 46 öğrencimiz gerçekten çok büyük bir fedakarlıkla ömrünün en güzel günlerini Kur'an'ı anlamaya, Arapça dilini en güzel şekilde öğrenmeye, onun bütün detaylarına vakıf olmaya ayırdılar. Niçin? Resulullah 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir' buyuruyor. Onlar da burada en hayırlı olma şerefine nail olarak Cenab-ı Allah'ın övgüsüne, Peygamberimizin methüsenasına mazhar oldular. Peygamber Efendimiz'in emanet ettiği irşad görevini layıkı ile yapabilmek için ilim, irfan ve hikmet bilgisine sahip olmak çok önemlidir. Önce bileceğiz, bildiğimizi güzel anlayacağız, yaşayacağız ve yaşatacağız. Bu vesileyle ben bu 46 evladımızı, öğrencimizi can-u gönülden tebrik ediyorum. Bu programda emeği geçen başta İlçe Müftümüz olmak üzere, katkı sağlayan müdürlerimize, Kur'an Kursu yöneticimize, ilim meclisinde görevli değerli hocalarımıza, maddi-manevi destekte bulunan dernek başkanımıza teşekkür ediyorum."

Samsun Icazet 11Program Kur'an-ı Kerim'i Anlama eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere icazet belgelerinin takdimi ile son buldu.