Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelinde uygulanan "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik" projesi kapsamında 4-6 yaş ve 7-10 grubu çocuklar ile aileleri Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezinde özel etkinlikte buluştu.

Istanbul (3)-3

Etkinlikte çocuklar Hüseyin Koncagül gösteri ekibince düzenlenen Nasreddin Hoca, Karagöz-Hacivat, kukla etkinlikleriyle hem eğlendi hem öğrendi. Birlikte çocuk ilahileri ve Filistin marşları okundu. 

Istanbul (2)-5

Programda konuşan İstanbul Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun, “Başkanlığımızca 4-6 yaş, 7-10 yaş ve Yaz Kur’an kursları ile Hafızlık eğitimi verilen kurslarda eğitim alan çocuklara hitap eden kadim kültürümüzde var olan oyunların ve mizah karakterlerinin gelecek kuşaklara tanıtılmasına ve değerlerin aktarımına destek olmak üzere “100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik” projesi hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda Esenler, Pendik, Bahçelievler, Ataşehir, Eyüp, Bağcılar ve Güngören ilçelerimizde ilçe müftülüklerimizin ve Vakıf Katılım Bankasının destekleri ile etkinlikler düzenliyoruz. Projenin uygulanmasında desteği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa Esenler İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Kur’an Kursu Öğreticileri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda ayrıca Diyanet Yayınları tanıtım standı açıldı.