Bolu Müftülüğü

Kara: Hz. Peygamber en iyi insan modelini sunar

Bolu Mengen İlçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans gerçekleştirildi.

Abone Ol

Mengen Müftülüğünce "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kara, konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferans Mengen Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahi dinletisinin ardından günün anlam ve önemine istinaden Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız ve İlçe Müftüsü Mehmet Özcan’ın konuşmaları ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösteriminin yapılmasının akabinde "Peygamberimiz, ve Şahsiyet Eğitimi" konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kara, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas), İslam'da örnek bir şahsiyet modeli olarak kabul edilir. Şahsiyet inşası, bir bireyin ahlaki, manevi, ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmesi anlamına gelir ve Peygamberimiz bu inşanın en mükemmel örneğidir. O’nun hayatı, kişisel ve toplumsal anlamda en iyi insan modelini sunar." ifadelerini kullandı.

Program, hediye takdimi ve katılımcılara verilen ikramın akabinde sona erdi.