Bolu İl Müftülüğüne bağlı Ali Ericek İslami İlimler Merkez Kur’an Kursu'nda Arapça ve İslami İlimleri tamamlayan 45 öğrenci için "İcazet Merasimi" gerçekleştirildi.

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Salonu'nda düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Karslı katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Başkan Yardımcısı Prof. Karslı, "Öncelikle evlatlarının hafız olmasını arzulayan arkasından da Temel İslami İlimler Programını bitirmesi için destek veren anne ve babaları, öğrencilere ilim öğreten hocaları ve özverili gayretleri ile programı bitiren Kur'an talebelerini tebrik ediyorum." dedi.

Kendisinin de hafız olduğunu belirten Karslı, "Her şeyden önce hafızlık, kişiye özgüven kazandırır ve akranlarına göre bir adım önde başlayamı sağlar." diye konuştu.

Programda konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, "Din görevlisi olma yolunda gerekli eğitimi tamamlamış bireyler yetiştirerek değerli bir vazifeyi yerine getiren Ali Ericek Kur’an Kursu İslami İlimler programında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Programın açışında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Bolu'da eğitim ve din hizmetlerinin ayağa kaldırılması ve daha da güçlendirilmesi için özverili çalışmalar yapıldığını belirtti.

İcazet programına Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü, Bolu Gençlik İl Spor Müdürü Emrullah Güler, Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Ericek, ilçe müftüleri, Kur'an kursu öğreticileri, din görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Merasim, yapılan duanın ardından sona erdi.

Programın sonunda öğrencilere "İcazet Belgeleri" ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.