Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla görev alanı dahilinde aile ve dini rehberlik çalışmaları yapılıyor.

Bu kapsamda Karaman İl Müftülüğü, "Aile Haftası" etkinlikleri kapsamında "Savaş, Göç ve Aile" konulu konferans düzenledi.

Karaman Yunus Emre Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmalarını Karaman İl Müftülüğü Şube Müdürü Osman Aydın yaptı. Aydın, ailenin önemine, savaşın toplumda nasıl derin yaralar açtığına ve savaşın özellikle küçük çocukların zihin dünyalarında nice yıkımlar gerçekleştirdiğine vurgu yaparak konferansa katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Sonrasında konferansını vermek üzere kürsüye gelen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Başkonak, savaşın toplumlara çok zararlar verdiğinden, savaşın hemen öncesindeki sakin gibi görünen sürecin bile toplumlarda sosyal, ekonomik vb. birçok alanda çöküntüler oluşturduğundan bahsetti. Devamında bir kimsenin kendi öz vatanından başka bir yere göç etmesinin ne kadar zor olduğunu söyledi.