Kartal İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “2024 yılı Yaz Kur’an Kursları arası Dini Bilgiler Yarışması İlçe Finali” Soğanlık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kartal İlçe Müftülüğü’nün 2024 yılı yaz Kur’an kursları arası dini bilgiler yarışması, iki aşamalı olarak düzenlendi. Yarı finalde, 400 öğrenci ve 126 kurs ile caminin katıldığı altı bölgede yarışmalar yapılarak bölge birincisi kurslar belirlendi. Finale kalan kurslar, Kartal Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan final yarışma programına katıldı.

Final yarışma programı, Kur’an tilaveti ile başladı ve İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk’ün konuşmasıyla devam etti. Müftü Öztürk, yaz Kur’an kurslarının önemine vurgu yaparak, yarışmaya katılan öğrencileri, velilerini ve Kur’an öğreticilerini tebrik etti. Öğrencilerin yaz Kur’an kursları boyunca gösterdikleri gayret ve başarıların kendilerini gururlandırdığını belirten Öztürk, bu tür etkinliklerin öğrencilerin dini bilgiler edinmelerine ve yaz dönemini verimli geçirmelerine katkı sağladığını ifade etti.

Kartal 2 860X505Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum” adlı kitaptan 25 soru yöneltildiği yarışmada İnanırlar Camii Kur’an Kursu öğrencileri birinci oldu. İkinciliği Erenler Camii Kur’an Kursu ve Kurfalı Merkez Camii Kur’an Kursu öğrencileri paylaşırken, üçüncülüğü Soğanlık Yenievler Kur’an Kursu aldı. Dördüncülüğü ise Mehmet Akif Ersoy Camii Kur’an Kursu ve Yakacık Merkez Camii Kur’an Kursu öğrencileri paylaştı.

Kartal4Kartal Müftülüğü tarafından final etabına katılan tüm öğrencilere ödüller verildi. 

Ödüller, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Kars, Kartal Mahalle Muhtarları Hayrettin Aydın ve Şirin Kamiloğlu tarafından takdim edildi. Yarışma programı, öğrencilere ve katılımcılara yapılan dondurma ikramı ile sona erdi.

Kartal 3 860X505