Rize Kuran Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Köseoğlu, eğitim merkezleri tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Giresun’da bir dizi temasta bulundu.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ı makamında ziyaret eden Müdür Abdullah Köseoğlu, Kur’an eğitim merkezleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Müdür Köseoğlu, ardından 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitimlerini sürdüren Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu ve Merkez Kız Yatılı Kur’an Kursu hafızlık öğrencileriyle bir araya geldi.

- "Kur’an eğitim merkezleri İslami ilimlere atılan ilk adımdır"

 Öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Müdür Köseoğlu, "Kur’an eğitim merkezlerimiz hafızlığını tamamlayarak imam hatip lisesine başlayacak öğrencilerimize örgün eğitimleri devam ederken aynı zamanda İslami ilimleri tahsil etme imkanı sağlayacaktır.

Öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim’in ana konularına vakıf olacak aynı zamanda İslami ilimlerle ilgili temel kaynakları ve güncel çalışmaları da kullanabilme becerisi kazanacaklardır. Öğrencilerimizin, milli ve manevi bilince sahip, insanlara saygılı, öğrendiklerini teori ve pratik bütünlüğü içinde ahlaki yaşantılarına dönüştürebilen bireyler olarak yetişmeleri önceliğimiz olacaktır." dedi.

- "Hafız öğrencilerimiz hayallerindeki eğitime kavuşacaktır"

Öğrencilerin katılımcı, araştırmacı, problem çözücü ve aidiyet bilincine sahip olarak yetişmeleri için örnek bir müfredat hazırlandığını vurgulayan Akbulut, "Nesillerimizin hem dini bilgilerle donatılması hem de çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiye vakıf olarak yetiştirilmesi gayesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce açılan Rize, Ankara ve İstanbul Pendik Kur'an Eğitim Merkezlerimiz Eylül ayı itibarıyla  eğitim öğretim başlayacaktır. Eğitim merkezlerimiz için başvurular 25 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek, yetenek sınavı ise 31 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecektir. Tüm hafız öğrencilerimizi eğitim merkezleri yetenek sınavına katılmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Müdür Köseoğlu’na teşekkür etti.

Müftü Kılıçbay, hafızlık öğrencilerinin Kur’an eğitim merkezlerine katılmasını çok önemsediklerini belirterek her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirtti.