Sefaköy Kültür Merkezinde gerçekleşen programda konuşan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun, "Hafızlık Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önem verdiği alanların başında gelmektedir. Hafizelerin yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kur'an okuyan, okutan ezberleyenlere bir kaç şey hatırlatmak istiyorum. Edebiyle okumak, okuduğumuz ayetleri anlamak ve yaşamak bizlerin görevidir. Sonrasında Kur'an'ın buyruklarına uyup yasaklarından sakınmak, kalbini kin, kıskançlık gibi kötü duygulardan arındırmak, Kur'an'ı ve hafızlığı dünya malı ve mevki için bir araç yapmamaktır." diye konuştu.

Hafızları tebrik eden Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, hafızlığın kolay olmadığını ve ciddi bir fedakarlık gerektirdiğini söyleyerek, en önemli değerlerimizin milli ve manevi değerler olduğunu söyledi.

Küçükçekmece Hasan Hüseyin Palabıyık 860X505Programda konuşan Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık ise, "6 Ekim Pazar günü 180 erkek hafızlarımız ve bugün de 60 kız hafizelerimiz için yaptığımız hafızlık icazet merasimleri bizim için çok değerli programlar olmuştur. Çünkü Kur’an-ı Kerim sözlerin en güzeli, mümin gönüller için bir şifa kaynağı kısaca Kur’an bir hayat kitabıdır. Bu süreçte şahsiyet inşasında Kur’an-ı Kerim’in ve Sünnet-i Nebeviyyenin iki temel kaynak olduğu hakikatine, bir kez daha vurgu yapmış olduk. Elhamdülillah, hafızlar kervanına ilçemizin de katkı sunduğu bu programlara halkımızın büyük bir teveccühü oldu. Rabbim bizleri Kur’an’a hizmetkar eylesin.” dedi. Hafızları ve anne-babaları ile hocalarını tebrik eden Palabıyık, "Buradan Diyanet İşleri Başkanlığımız, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz, İstanbul Valiliğimiz, İstanbul Müftülüğümüz ve Küçükçekmece Kaymakamımız başta olmak üzere programların yapılmasında desteklerini esirgemeyen İlçe Belediyesi, Siyasi Parti yöneticileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK'ler ve destek veren, katılım sağlayan tüm hayırsever necip milletimize şükranlarımı arz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Programda İstanbul İl Vaizi Ayşe Elif Apuhan Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Ardından programda hafizlara taç giydirildi.

Program Kur'an Kursu Öğreticisi Gözdenur Özker'in yaptığı dua ile son buldu.