Mahmudiye İlçe Müftüsü Osman Çavuşoğlu, görev süresi boyunca çalıştığı kaymakamlardan ve Diyanet İşleri Başkanlığından 4 defa başarı belgesi ve 1 defa üstün başarı belgesi aldı. Son olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122. maddesi gereğince Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek’in teklifleri ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un onayı ile maaş ödülü ile taltif edildi.

Müftü Çavuşoğlu, aldığı maaş ödülünü Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze halkına ulaştırılması için vakıf görevlisi Abdullah Mesut Karaali’ye makbuz karşılığında teslim etti. Çavuşoğlu, bağışıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Filistin’de savaşın vahşice yaşandığı bu zor günlerde yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Savaşın sıkıntılarını yaşayan Filistinli kardeşlerimiz savaş ile imtihan oluyorlar. Bu vesile ile maaş ödülümü bağışlayarak bir nebze de olsa destek oluyor ve herkesi de maddi ve manevi destek olmaya, Müslümanca bir duruşa ve boykot edilecek ne var ise boykot etmeye davet ediyorum."