TEŞKİLAT HABERLERİ

Müftülüklerce vekaletle kurban tanıtım toplantıları düzenleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde il müftülüklerince vekaletle kurban tanıtım toplantıları düzenleniyor.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan "2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu" kapsamında il ve ilçe müftülüklerince tanıtım toplantıları düzenleniyor.

Amasya

Amasya İl Müftülüğü ile TDV Amasya Şubesi ev sahipliğinde "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, din görevlilerinin gayretleri ile 2024 yılında da vekaletle kurban kesim organizasyonunda kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusu içerisinde çıtayı bir üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından kurban kesim organizasyonunun hassasiyetle yürütüldüğüne dikkati çeken Erhan, "Kurban kesimleri, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde ehliyetli kişiler eliyle yapılmaktadır." diye konuştu.

Edirne

Edirne İl Müftülüğü tarafından 2024 vekaletle kurban ve Yaz Kur'an kursları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut katılarak Başkanlığın çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

İl Müftüsü Hasan Başoğlu selamlama konuşmalarında dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdur kimselerin milletimize emanet olduğuna ve onları kurbanlarımızla sevindirmemiz gerektiğine dikkat çekti.

Ardından Başkanlığın yurt içi ve yurt dışındaki pek çok farklı noktada vekaletle kurban organizasyonunu en iyi şekilde gerçekleştirdiğine değinen Akbulut, görevlileri ve vatandaşları bu organizasyona destek vermeye davet etti.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta düzenlenen toplantıda konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman, "Halkımız vakfımıza olan güveni her geçen gün artmaktadır. Bu çalışmaların bu denli büyüye bilmesi halkımızın daima mazlumun yanında, zalimin karşısında olmasının ve siz değerli din görevlilerimizin emekleri sayesinde olmaktadır." dedi.

İl Müftüsü Abdurrahman Kotan da kurban bağışlarının ve yaz Kur’an kurslarına dair önemli hatırlatmalarda bulunarak katılımcılara teşekkür etti.

Sivas

Sivas Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı, ilçe müftüleri, din görevlileri ile Kur'an kursu öğreticileri ve müftülük personeli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, "Diyanet İşleri Başkanlığımız "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla hem yurt içinde hem yurt dışında çok önemli faaliyetler yürütmektedir. Bizler de birer din gönüllüsü olarak bu hizmetlere sahadaki çalışmalarımızla her daim katkı ve destek sunmaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda mazlum ve mağdur kardeşlerimize el uzatmak için Başkanlığımızın koordinesiyle tüm personel olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı ise katılımcılara ilk oturumda 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları hakkında bilgi verirken, ikinci oturumda ise Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Bağışı Kampanyası hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Tekirdağ

Tekirdağ'da din görevlilerine hitap eden Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Türkiye Diyanet Vakfının, kuruluşundan bugüne dünyayı iyiliğin değiştireceğine olan inancıyla nice güzel hizmetlere öncülük ettiğini belirtti.

Akbulut, oplantının ikinci bölümünde ise "Yaz Kurslarının, Kur’an-ı Kerim öğretiminin ve öğreticiliğinin öneminden bahsederek, Bir Kur’an Öğreticisi, yaz kursu başlamadan önce Bu eğitim bittiğinde çocukların birçok olumlu duygu ile buradan ayrılmasını amaçlıyorum. Olumsuz duygular yaşamamaları için olabildiğince çaba göstereceğim. Bu eğitimde bir fidan dikeceğim. Bu fidanın hemen ağaç olup, bu ağacın meyvesini almayı ummuyorum. Ancak hedefim çocukların zihnine ve kalbine güzel, küçük tohumlar ekmek. Bu tohumları sevgi ve özenle ekeceğim diyebilmelidir. Yaz Kur’an kursları, İslam ahlakıyla yetiştirilmek istenen çocuk ve gençlerin durağı, ömürlerine tesir edecek İslami bilgi ve muhabbetin temel kaynağı olmalıdır. Velide bu bilinci oluşturabilmek, ancak bu hizmetin faydasına inanmakla mümkündür. Gençlik, insan ömrünün en coşkun, en heyecanlı, en güzel zamanları. Bedenin ve zihnin en verimli çağlarıdır. Kendini bulma ve Allah’a yaklaşma, Rabbiyle yakınlaşma gayesinde olan gençler için, imkanlarla dolu bir zaman dilimi. İman ve ibadet ruhuyla yaşayan genç için ömrünün en kıymetli dönemidir." diye konuştu.