Diyarbakır İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Ümmet'in Hafız-ı Kur-anlarına Rehber Olmak" adlı proje başlatıldı.

Diyanet işleri tarafından da desteklenen proje ile hafızlık Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere kitap kritiği ile akademisyen, yazar buluşmaları ve gezi gibi sosyal faaliyetlerin uygulamaya geçilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu başkanlığında projede görev alan vaizler ve Kur’an kursu öğreticileri ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, "Bu projeyle; hafız gençleri çeşitli akademisyen ve yazarlar ile bir araya getirerek Kur'an ezberinin yanı sıra yaşadığı çağı okuyabilen, okuduklarını analiz edip sorgulayabilen ve ileriye dönük ufukları açık, kararlar alabilen gençler yetiştirebilmeyi amaçlanmıştır. Hafızlığın teşvik edilmesi, hafızlık kurslarının her açıdan geliştirilmesi, hafızların sosyal, kültürel, akademik alanda gelişimlerine destek sağlanması ve eğitim sonrası hayata hazır hale getirilmesi hedeflenen bu çalışmada görev alan hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Toplantıda İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı da hazır bulundu.