Muğla'da düzenlenen Mevlid-i Nebi konferansına Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kurşunlu Camii İmam Hatibi Hafız Burak Şekercioğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, selamlama konuşmasında Hazreti Peygamber’in örnekliğine vurgu yaptı. Çapçı, Peygamberimizin doğduğu dönemde kadının değersiz görüldüğünü, güçlülerin zayıfları ezdiğini ve can güvenliğinin olmadığını belirterek, böylesi zor bir dönemde Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiğini dile getirdi.

Muğla Fatih Kurt Mevlidi Nebi 11

Sonrasında kürsüye gelen Doç. Dr. Fatih Kurt, Hazreti Peygamber’in şahsiyet inşasında en güzel örnek olduğunu vurguladı.

Kurt, Peygamberimizin hayatındaki örnekliğin insanlığın kurtuluşu için önemli olduğunu belirtti ve Peygamberimizin güzel hasletlerinden bahsederek, bugün daha fazla onun şahsiyet inşasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi, 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin mehteran gösterisi ve Marmaris Okluk Millet Camii İmam Hatibi Hafız Talha Gençler'in Sela icrası, Kurşunlu Camii İmam Hatibi Yadigar Ceylan'ın İlahi ve Kaside icrası ile devam etti.

Programın sonunda Vali Yardımcısı Murat Kahraman, konuklara teşekkür etti.

Muğla Fatih Kurt Mevlidi Nebi 22

Öte yandan bir programda Fethiye'de gerçekleştirildi.

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, Fethiye Müftülüğü tarafından Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'ndaki Programa Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Dalaman, Ortaca, Seydikemer Fethiye ilçe müftüleri, personeli ve vatandaşlar katıldı.

 Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt bura da katılımcılara haftanın önemine binaen konuşma gerçekleştirdi.