Şehzade Salonunda gerçekleşen programa T.C. Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydam, Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt, İGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, UID Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan konferans, Eyalet Başkan Vekili Cemil Kimyacıoğlu'nun selamlama konuşması ile devam etti.

Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydam kendilerini yalnız bırakmayan Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci ve tüm davetlilere şükranlarını sunarken programın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Nünberg 11-1

Akabinde konuşmalarını yapmak üzere söz alan Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci, "Peygamber Efendimizin doğum günü vesilesi ile yapılan bu program çok anlamlı. Burada Peygamber Efendimizin 'İslam Güzel Ahlaktır' sözüne değinmek istiyorum. Gelecek nesillerimizi bu söz ışığında eğitmeliyiz. Bir diğer benimsediğim konu ise dininizin ‘Oku’ emridir. Bu vesile ile bu kürsüden tekrar seslenmek istiyorum. Çocuklarımızın dilini ve kültürünü unutmamaları için Türkçeyi öğrenmeleri gerekmektedir. Eğitim ailede başlar. Sizlerden ricam mutlaka çocuklarınızı Türkçe derslerine gönderin." dedi.

Programın Münih Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Tanış’ın "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferansıyla sona erdi.