Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen "Değerleri ile Güçlü Ailem" projesi kapsamında Adana İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından "Ailede Sorumluluk Bilinci" konulu konferans gerçekleştirildi.

Adana Aile Konferansı 22

Açılışta konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Aile toplumun en önemli kurumudur. Bu açıdan bugünkü seminerin büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Cenab-ı Allah hayırlara vesile eylesin." dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmasında; aile içindeki sorumlulukların ve bireylerin toplumsal rolünün önemine vurgu yaparak aile değerlerinin korunması ve geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Köse, "Anne ve baba çocuğa vakit ayırmalı, çocukları ihmal eden anne ve baba çocuğa duygusal acı verir. Anne ve baba bir çocuk için vazgeçilmezdir." dedi.

Adana Aile Konferansı 33Konferans sonunda İl Müftüsü Mehmet Taşcı ile Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman tarafından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye çiçek hediye edilmesinin ardından; 2024 yılı Ramazan ayında hatimle teravih namazı kıldıran din görevlilerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla gönderilen belgeler takdim edildi.

Adana Aile Konferansı 44