Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilk kez Şanlıurfa’da düzenlenen ve 4 gün sürecek olan yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 41 yarışmacı katılıyor.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Haliliye ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin Rumi Cami Külliyesi’nde gerçekleşiyor.

Şahin Bu Tür Yarışmaları Anadolu’ya Yaymak Istiyoruz (2)34 ülkeden 41 okuyucu, 6’sı yurt dışından, 4’ü ise yurt içinden olmak üzere 10 kişiden oluşan bir jüri heyeti ile yarışma 4 gün boyunca devam edecek. Şahin Bu Tür Yarışmaları Anadolu’ya Yaymak Istiyoruz (1)Kur’an bülbüllerinin performanslarıyla Kur’an-ı Kerim’e doyuldu.

Şanlıurfalılar düzenlenen yarışmaya yoğun ilgi gösteriyor.

Yarışma Hafızlık ve Kur’an-ı güzel okuma olmak üzere iki dalda yapıldı.

İl Müftüsü Ramazan Tolan, yarışmaya yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, ‘’Biz çok memnun olduk, isabetli bir karar oldu. Şanlıurfa’mızda Peygamberler şehir hasabiyle hem kıraat’a hem Kur’an’a tabi çok önem veriyorlar. Aynı zamanda hem misafirperverlikleri var ve buraya dünyanın bir çok yerinden 35 ülkeden 41 yarışmacı geldi. Hem açılış programları hemde yarışmanın devam ettiği günlerde halkımız yoğun ilgi gösteriyor.’’ İfadelerini kullandı.Şahin Bu Tür Yarışmaları Anadolu’ya Yaymak Istiyoruz (4)-1

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, bu tür yarışamaları anadoluya taşımak istediklerini vurgulayarak ‘’Anadolu’ya yayılmayı anadolumuzun farklı kültürlerini tarihi güzelliklerini de gelen misafirlerimize tanıtmak amacıyla bu yarışmaları anadoluya taşıdık. Tabi Urfamız önemli bir vilayetimiz Peygamberler şehri bir vilayetimiz dolayısıyla Şanlıurfalı kardeşlerimizin de böyle bir arzusu vardı ve bu sene bu yarışmayı Şanlıurfa’ya getirdik.’’ diye konuştu.

Başarılı olan yarışmacılara 30 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre Ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan törende ödülleri verilecek. Başarılı yarışmacılara ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim edecek.