Sakarya Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları komisyonun koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi ve 16 ilçe şubesi ile birlikte yer aldığı hayır çarşına Sakaryalı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Hayır çarşısının ikinci gününde gerçekleştirilen programda konuşan TDV Sakarya Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri, TDV Gönüllerimizle Gazze ve Filistin konusunu gündemimizden hiç düşürmüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın her platformda gündeme taşıdıkları Gazze davasını bizlerde her platformda dile getiriyoruz. Bugünde burada tüm şubelerimizle ve gönüllülerimizle Gazze için ayaktayız. Sakarya Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde Sakarya Milli İrade Platformu üyesi Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde Gazze için toplandık." dedi.

Sakarya Filistin Destek 22Programın devamında Doç. Dr. Yaşar Kahraman’ın gerçekleştirdiği söyleşinin akabinde eller semaya açıldı.

Gazze’deki Müslümanlar için dualar eden Aşık, İslam dünyasında zulme uğrayan tüm mazlumlar için dua etti.

Sonrasında İl Müftüsü Mehmet Aşık, eşi Hamiyet Aşık ile birlikte kermes alanını ziyaret etti.

Görevlilerden etkinlik hakkında bilgi alan Müftü Aşık, çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Koordinatörü Dr. Ferda Yıldırım’a , TDV Kadın Kolları Komisyon Temsilcisi Semiha Keleş’e ve onların nezdinde tüm TDV gönüllülerine teşekkür etti.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sakarya Kadın Kolları ve gönüllüleri, el emeği ürünlerden yiyeceklere kadar geniş bir yelpazede hazırladıkları ürünleri Hayır Çarşısında satışa sundu. Gönüllü kadınlar, hayır çarşısında hem maddi yardımı sağlamak hem de manevi desteği göstermek amacıyla büyük bir gayretle çalıştı. Kadın Kolları’nın çabaları, hem etkinliğe katılanların hem de yerel halkın büyük takdirini topladı. Özellikle el yapımı eşyalara ve yiyeceklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.