Şanlıurfa İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen bağımlılıkla mücadele seminerleri devam ediyor. Kırsal Mahallelerde farklı yöntemlerle gerçekleştirilen seminerde bağımlılığın zararları anlatıldı.

Bozova İlçesine bağlı 3 farklı kırsal bölgede gerçekleştirilen seminerler renkli görüntülerle geçti. Seminere İl Müftüsü Ramazan Tolan da eşlik etti. Eğitimci Muharrem Çelik, Halk Ozanı Ümit Yaşar Doruk’un sazı ve sözüyle öğrencileri motive ederek, seminerlerin verimli geçmesini sağlamaya çalıştı.

Eğitimci Çelik, Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutuluyorum” projesinden de bahsederek bağımlı olan gençlerin bu projeye katılmalarını tavsiye etti.

Saz Ve Sözle Bağımlılığın Zararları Anlatıldı1

Seminerde konuşan Müftü Tolan, öğrencilere başarılı olmanın öneminden bahsederek, insan haklarına saygılı, doğayı koruyan ve hayal gücü yüksek bireyler olmaları yönünde nasihatlerde bulundu.

Bozova Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen programla, öğrenciler ve bakıma muhtaç vatandaşların saç ve tırnak kesimleri de gerçekleştirildi.

Saz Ve Sözle Bağımlılığın Zararları Anlatıldı2İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürülen seminerler 13 İlçe ve kırsal mahallerin tamamında sürdürülmesi hedefleniliyor.