Siirt Müftülüğü

Siirt'te "Camiyi Seviyorum" projesi tamamlandı

Siirt'te, okula giden çocukların cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan "Camiyi Seviyorum" projesinin final etkinliği gerçekleştirildi.

Abone Ol

Siirt'te hayata geçirilen "Camiyi Seviyorum, Namazda Buluşuyorum" projesi kapsamında çocuklar ve gençler camilerde bir araya geliyor. Proje çerçevesinde, din görevlileri gözetiminde çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Programa katılan öğrenciler, ilahi ve şiirler seslendirerek, hocalarından öğrendikleri hadisleri okudular. Daha sonra, Müslüman çocukların katledildiği Filistin'deki duruma dikkat çekmek amacıyla "Bizler vicdan sahibi çocuklarız. Gazze'deki çocuklar öldürülürken israili boykot ediyoruz." şeklinde bir mesaj paylaştılar.

İl Müftülüğüne bağlı Hacı Fethi Serin Camii'nde düzenlenen etkinlikte, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, çocuklarla bir araya geldi ve manevi değerlerin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Pinal, gençlere, şu anda yaşadıkları zamanın önemini hatırlatarak, "Yarınların büyükleri olacaksınız. Geleceği inşa edecek olan sizlersiniz." dedi.

Pinal, "Bizi hatırlatacak, ayakta tutacak ve öldükten sonra hayatımızda da ışık tutacak olan şey, manevi yönümüz, inancımız, samimiyetimiz ve ihlasımızdır. Dolayısıyla en önemlisi, giydiklerimiz ve kazandıklarımızla birlikte manevi hayatımızı ayakta tutabilmektir. Bu yüzden camideyiz. En önemli zaman, şu anda yaşadığınız zamandır. Geleceği bilemezsiniz, geçmiş zaten gitmiş, fırsat elden kaçmış. Şimdi, yarınlara dolu dolu hazırlanmalısınız. Yarınların büyükleri olacaksınız. Geleceği inşa edecek olan sizlersiniz. En önemli işiniz öğrenmek, çalışmak ve başarmaktır." şeklinde konuştu.

Programın sonunda çocuklara cami tanıtımı, dini bilgiler ve ikram ile tamamlandı.