Siirt Valisi Kızılkaya, gençlere yönelik yaptığı konuşmasında, "Gençlik Merkezi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmelerine katkı sunacaktır. Gençlerimizin her daim yanındayız," ifadelerini kullanarak, merkezin önemini vurguladı.

Eruh Belediye Başkanı Çiftçi’den Anlamlı Mesaj  

Törende konuşan Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, Diyanet Gençlik Merkezi’nin, vatanına ve milletine bağlı, dini değerlere sahip bir gençlik yetiştirilmesine yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti. Çiftçi, merkezin hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni etti.

Dualarla Açılış Gerçekleşti

Açılış töreni, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal’in duasıyla devam etti. Müftü Pinal, Diyanet Gençlik Merkezi'nin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, bu merkezin gençlerin manevi gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Eruh'ta açılan bu merkezin, gençlerin hem dini bilgi edinmeleri hem de sosyal etkinliklerde bulunmaları açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Yoğun Katılım

Açılışa Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, İl Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Müftüsü Muhammed Enes Yıldız, diğer protokol üyeleri, vatandaşlar ve 4-6 yaş grubundaki öğrenciler ile öğretmenleri katıldı.