Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke genelinde ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla "Siyer-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenleyecek.
İl ve ilçe müftülükleri, adı geçen yarışmayı tanıtmak ve yarışmaya daha fazla öğrencinin katılımını sağlamak amacıyla çalışmalarına başladı.
Bu kapsamda Manisa Gördes'te yarışmanın öğrencilere tanıtılması amacıyla okullarda stant açıldı.
İlçe Müftülüğü, Gördes Belediyesi iş birliğine yarışmanın öğrencilere tanıtılması ve yarışmaya katılımın sğlanması amacıyla okullarda stant açtı.
Gençlik Koordinatörlüğü görevlilerince yarışmaya dair bilgi verilen stantlarda öğrencilerin kayıt işlemleri yapılarak yarışmalarda sorumlu tutulacakları kitap hediye edildi.
Öte yandan yarışma programının istişare edilmesi amacıyla Gördes Kaymakamı Muhammet Özyüksel başkanlığında Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Müftü Vekili Halil Tüysüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü, ortaokul müdürleri, ortaokul din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin katılımıyla kahvaltılı toplantı düzenlendi.
Toplantıda yarışmaya dair bilgiler paylaşan İlçe Müftü Vekili Halil Tüysüz, "Belediye Başkanlığımızın ödülleri ile birlikte yarışma daha da cazip bir hale geldi. Bütün okullarımızda tanıtım stantları açarak öğrencilerimizin başvurularını kolaylaştırdık ve sınava başvuru yapan öğrencilerimize ücretsiz olarak yarışmada sorumlu olacakları kitapları hediye ettik. Şu ana kadar 920 ortaokul öğrencimizden 800'ü yarışmaya başvurdu. Bu İlçemiz adına güzel bir tablo. Öğretmen ve imam hatip arkadaşlarımızla beraber öğrencilerimizi sınava hazırlamaya da başladık. Kitapların öğrencilere ücretsiz ulaşmasına vesile olan hayırseverlere, yarışmaya yoğun ilgi gösteren öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ederim." dedi.