3 hafta önce Bir Ayet

Dünya hayatının nimeti de külfeti de geçicidir. Ebedî olan ahiret hayatıdır. Müslümanların görevi Kur’an’ı anlamaya çalışmak ve bunun için gayret göstermektir. Kur’an’ı inkâr edip onun hakikatini ortadan kaldırmak için mücadele etmekse kâfirlerin özelliğidir.

3 hafta önce DÜNYA

İtalya'nın kuzeydoğusundaki Gorizia kentine bağlı Monfalcone ilçesinde Müslüman toplumunun ibadet yerlerini kapatan belediye kararına ilişkin, bölge idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi.

3 hafta önce Diyanet Takvimi

Bir Hadis: "Müjdeleyin, nefret ettirmeyin; kolaylaştırın, zorlaştırmayın!" (Müslim, Cihâd, 6)

3 hafta önce TDV

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’ndan çıkan "İyilik Fidanı Okul Öncesi Eğitim Seti", eğitmen, veli ve öğrencilerin istifadesine sunuldu.

3 hafta önce GÜNDEM

Bayburt'ta gelin arabasıyla traktörün çarpıştığı kazada, gelin ve damadın da aralarında bulunduğu 7 kişi yaralandı.

3 hafta önce EĞİTİM

Kılavuzda, tercih süreci, lise türleri, nakil işlemleri ve yerleştirmelere ilişkin bilgiler ile sıkça sorulan sorular ve öneriler gibi detaylı konu başlıkları yer alıyor.

3 hafta önce DÜNYA

Bangladeş'in Moulvibazar bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucu meydana gelen seller, 1800'den fazla kişinin kirli su kaynaklı hastalıklara yakalanmasına yol açtı.

3 hafta önce GÜNDEM

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

3 hafta önce GÜNDEM

Ege Bölgesi'nde sadece Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen ve yıl içerisinde bir ağaçtan 7 kez meyve alınması nedeniyle "yediveren inciri" adı verilen meyvenin hasadına başlandı.

3 hafta önce HUTBELER

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 28 Haziran 2024 tarihli ve "İslam, inandığımız gibi yaşamayı bize emreder" konulu cuma hutbesi yayınlandı.